Ενισχύοντας το Πνεύμα Ναυτικής Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο

  4 Οκτωβρίου, 2019

Την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019, η HELMEPA παρουσίασε σε εκπροσώπους του Ναυτιλιακού Τύπου στον Πειραιά, το 3ετές πρόγραμμα που υλοποιεί με την υποστήριξη του Lloyd’s Register Foundation (LRF)*, σε Ελλάδα και Κύπρο μέχρι το 2022. H συνέντευξη Τύπου φιλοξενήθηκε στο ιστορικό για τη HELMEPA κτίριο της εταιρείας CERES, η οποία και προσέφερε ελαφρύ μπουφέ στο τέλος της εκδήλωσης.

Το πάνελ της συνέντευξης Τύπου περιελάμβανε τους Δρα Γ. Γράτσο, Πρόεδρο της HELMEPA, Θ. Σταματέλλο, South Europe Marine & Offshore Manager του Lloyd’s Register, Γ. Τσαβλίρη, Πρόεδρο της CYMEPA, και τον Δρα Στ. Περισσάκη, Διευθυντή της DYNAMARINe, εταίρους του προγράμματος. Συμμετείχε επίσης ο Μichael Kinley, CEO της Australian Maritime Safety Authority-AMSA, η οποία συνεργάζεται από το 2000 με την HELMEPA στο θέμα Ασφάλεια και θα συμβάλει με την τεχνογνωσία της στον εμπλουτισμό του προγράμματος.

Ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, Δ. Μητσάτσος, περιέγραψε στους δημοσιογράφους καθώς και εκπροσώπους των κλάδων αλιείας, σκαφών αναψυχής και άλλους εμπλεκόμενους φορείς στην Ελλάδα, τον στόχο, τα εργαλεία και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Τα εργαλεία για την επίτευξη των στόχων περιλαμβάνουν «πλατφόρμα αναφορών περιστατικών», σεμινάρια και ημερίδες σε παράκτιες πόλεις και των δύο χωρών, πρακτική εξάσκηση στον Προσομοιωτή Γέφυρας του Ναυτιλιακού Εκπαιδευτικού Κέντρου της HELMEPA, προγράμματα ηλεκτρονικής εκμάθησης και ευρεία εκστρατεία ευαισθητοποίησης σχετικά με την Ασφάλεια.

Το πάνελ απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων ενώ ο κ. Kinley συνεχάρη το LRF και τους εταίρους του προγράμματος για την πρωτοβουλία τους να  ενισχύσουν Πνεύμα Ασφάλειας στη θάλασσα στην Ανατολική Μεσόγειο και υποσχέθηκε την υποστήριξη της AMSA στο πρόγραμμα.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο κ. Μητσάτσος κάλεσε τους δημοσιογράφους να γίνουν μέρος της πρωτοβουλίας σαν «Πρεσβευτές για την Ασφάλεια» στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Συνέντευξη Τύπου για το νέο πρόγραμμα της HELMEPA την περίοδο 2019-2022:

“Ενισχύοντας το πνεύμα ναυτικής ασφάλειας (maritime safety culture) στην Ανατολική Μεσόγειο”

Ο κ. Δ. Μητσάτσος, Γενικός Διευθυντής/HELMEPA, παρουσιάζει το πρόγραμμα

Το πάνελ: (Α-Δ) Γ. Τσαβλίρης, Πρόεδρος/CYMEPA, M. Kinley, CEO/AMSA, Θ. Σταματέλλος, South Europe Marine & Offshore Manager/Lloyd’s Register, Δρ Γ. Γράτσος, Πρόεδρος/HELMEPA και Δρ Στ. Περισσάκης, Διευθυντής/DYNAMARINe

Αναμνηστική φωτογραφία από την ανακοίνωση του προγράμματος: (Α-Δ) Δ. Μητσάτσος, Γενικός Διευθυντής/HELMEPA, Υποναύαρχος (ΛΣ) Α. Αναστασάκος, Δ/ντής Κλάδου Β’/Αρχηγείο ΛΣ, Δρ Στ. Περισσάκης, Διευθυντής/DYNAMARINe, Δρ Γ. Γράτσος, Πρόεδρος/HELMEPA, M. Kinley, CEO/AMSA, Θ. Σταματέλλος, South Europe Marine & Offshore Manager/Lloyd’s Register, Γ. Τσαβλίρης, Πρόεδρος/CYMEPA, Κρ. Πρεκεζέ, Εκτελεστική Συντονίστρια/HELMEPA

(Α-Δ) Θ. Σταματέλλος, South Europe Marine & Offshore Manager/Lloyd’s Register, M. Kinley, CEO/AMSA, Γ. Τσαβλίρης, Πρόεδρος/CYMEPA, Δρ Γ. Γράτσος, Πρόεδρος/HELMEPA και Δρ Στ. Περισσάκης, Διευθυντής/DYNAMARINe


Σημείωση για τους συντάκτες:

(*) «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα που συμβάλλει στην προστασία της ζωής και της περιουσίας, υποστηρίζοντας την εκπαίδευση που σχετίζεται με τη μηχανική, τη συμμετοχή του κοινού και την εφαρμογή της έρευνας, www.lrfoundation.org.uk/»