Διαδικτυακό Workshop της HELMEPA: «Ασφάλεια στη Θάλασσα»

8 Ιουλίου, 2020

 

Το πρώτο διαδικτυακό Workshop της HELMEPA με θέμα «Ασφάλεια στη Θάλασσα» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την 2 Ιουλίου, με 140 συμμετοχές από Ελλάδα και Κύπρο.

Εστιασμένο στην ασφάλεια και πρόληψη ατυχημάτων σε μικρά επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, αλιευτικά και ιστιοπλοικά, το ολοήμερο Workshop κάλυψε θέματα προσωπικής συμπεριφοράς και ευθύνης, ναυτική μετεωρολογία/παγίδες του καιρού, μέτρα ασφάλειας σε ιστιοπλοικούς αγώνες και μελέτη πραγματικών περιστατικών σε αλιευτικά.

Η ανταπόκριση ήταν θερμή και οι ερωτήσεις πολλές προς τους έμπειρους Εισηγητές που εκπροσώπησαν το Hellenic Lloyd’s, την Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ), τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) και το Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων ενώ θέματα ναυτικής μετεωρολογίας ανέπτυξε ο Δρ. Ν. Μαζαράκης.

Το Workshop αποτελεί μέρος του 3ετούς (2019-2022) προγράμματος «Ενισχύοντας το Πνεύμα Ναυτικής Ασφάλειας στην Ανατολική́ Μεσόγειο» που υλοποιεί η HELMEPA σε συνεργασία με τα Εταιρικά Μέλη Hellenic Lloyds και DYNAMARINe στην Ελλάδα και την αδελφή ένωση CYMEPA στην Κύπρο, με την ευγενική υποστήριξη του Βρετανικού́ κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF).

Στο πλαίσιο αυτό, δίνεται η ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους να γίνουν εθελοντικά «Πρεσβευτές Ασφάλειας» αναλαμβάνοντας την προώθηση αυστηρής τήρησης των σχετικών κανονισμών και ενίσχυση του πνεύματος Ναυτικής Ασφάλειας στην τοπική κοινότητα και την ευρύτερη περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται. Η εθελοντική αυτή δέσμευση αφορά όλους όσοι αγαπούν και σέβονται τη θάλασσα και επιθυμούν να διαδώσουν το μήνυμα στην ευρύτερη ναυτιλιακή κοινότητα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Περισσότερες πληροφορίες στο 210 9343088 και training@helmepa.gr


(*) Σημείωση: Το Lloyds Register Foundation (LRF), χρηματοδοτεί προγράμματα επιμόρφωσης, εκπαίδευσης και έρευνας στους τομείς μεταφορών, επιστημών, μηχανικής, τεχνολογίας και ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων.