Η Μαρίνα Φλοίσβου «Πρεσβευτής Ασφάλειας» της HELMEPA

26 Φεβρουαρίου 2021

Η Μαρίνα Φλοίσβου, Εταιρικό Μέλος της HELMEPA από το 2008, αποτελεί την πρώτη μαρίνα στην Ελλάδα που λαμβάνει τον τίτλο του «Πρεσβευτή Ασφάλειας».

Η Μαρίνα Φλοίσβου «Πρεσβευτής Ασφάλειας» της HELMEPA

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του τριετούς (2019-2022) προγράμματος «Ενισχύοντας το Πνεύμα Ναυτικής Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο», που υλοποιεί η HELMEPA σε συνεργασία με τα Εταιρικά της Μέλη Lloyd’s Register και DYNAMARINe στην Ελλάδα, τη CYMEPA στην Κύπρο και με την ευγενική υποστήριξη του βρετανικού κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF)*.

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση των ναυτικών ατυχημάτων και η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, σε Ελλάδα, Κύπρο και την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο. Μέσα για την επίτευξη του στόχου είναι επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η ηλεκτρονική πλατφόρμα εθελοντικής αναφοράς περιστατικών VIRP και μία ευρεία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης υπό τον τίτλο «Με Ασφάλεια στη Θάλασσα» staysafeatsea.gr, η οποία απευθύνεται σε ναυτικούς, αλιείς, κυβερνήτες μηχανοκίνητων σκαφών αναψυχής, ιστιοπλόους και όλους όσοι ασχολούνται με τη θάλασσα επαγγελματικά ή για αναψυχή.

Παραλαμβάνοντας τη σημαία του «Πρεσβευτή Ασφάλειας» και άλλο ενημερωτικό υλικό του προγράμματος από τον εκτελών χρέη Γενικού Διευθυντή της HELMEPA κ. Κώστα Τριανταφύλλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. κ. Σταύρος Κατσικάδης δήλωσε: «Η πρόληψη με σκοπό την ασφάλεια και προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί κύρια αρχή λειτουργίας της Μαρίνας Φλοίσβου. Η πρόσφατη πιστοποίηση της μαρίνας μας στο πρότυπο 45001:2018 για ασφάλεια και υγεία στην εργασία, αποδεικνύει έμπρακτα τα πιστεύω μας. Στο πνεύμα αυτό, στηρίζουμε πλήρως τη δράση της HELMEPA στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης της Ναυτικής Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και χαιρόμαστε πολύ που αποτελούμε μέρος αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής προσπάθειας».

2021 lrf marina flisvos 2

Ο κ. Τριανταφύλλου με τη σειρά του ανέφερε: «Ευχαριστούμε τη LAMDA Flisvos Marina A.E. για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη και προσκαλούμε όλους τους φορείς του θαλάσσιου τουρισμού και τις λιμενικές εγκαταστάσεις στη χώρα μας να γίνουν Υποστηρικτές της HELMEPA, συμβάλλοντας στην κοινή μας προσπάθεια για καλλιέργεια πνεύματος ναυτικής ασφάλειας και πρόληψης της ρύπανσης, με απώτερο σκοπό την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών».

Στον κ. Κατσικάδη επιδόθηκε επίσης η πλακέτα Εταιρικού Υποστηρικτή της HELMEPA για το 2021.

Επόμενη προγραμματισμένη κοινή δράση του προγράμματος είναι το διαδικτυακό workshop «Ασφάλεια στη Θάλασσα για σκάφη αναψυχής και mega-yachts», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Μαρτίου. Το workshop μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν αξιωματικοί και πληρώματα θαλαμηγών, επαγγελματίες και ερασιτέχνες χρήστες σκαφών αναψυχής και άλλοι ενδιαφερόμενοι σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίοι θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του Ναυτιλιακού Επιμορφωτικού Κέντρου της HELMEPA για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Nαυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο της HELMEPA, με email στο training@helmepa.gr ή τηλεφωνικά στο 210-9343088.

___________________________________________________________
(*) Σημείωση: Το Lloyd’s Register Foundation (LRF) είναι ανεξάρτητος κοινωφελής οργανισμός που υποστηρίζει την έρευνα, την καινοτομία και την εκπαίδευση, με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο. www.lrfoundation.org.uk/