Εκστρατεία Ενημέρωσης

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος και με το σύνθημα «Με Ασφάλεια στη Θάλασσα» πραγματοποιείται ευρεία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ναυτικών και ναυτιλιακών στελεχών, αλιέων, ιδιοκτητών μηχανοκίνητων σκαφών αναψυχής, ιστιοπλόων και όλων όσοι ασχολούνται με τη θάλασσα επαγγελματικά ή για αναψυχή σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει διανομή ενημερωτικού υλικού, δημιουργία τηλεοπτικού σποτ και προβολή των επιμορφωτικών δράσεων και μηνυμάτων του προγράμματος στην ευρύτερη ναυτιλιακή κοινότητα της Ελλάδας και της Κύπρου, σε αλιευτικούς συνεταιρισμούς, ναυτικούς και ιστιοπλοϊκούς ομίλους, ενώσεις σκαφών θαλάσσιου τουρισμού και μαρίνες σκαφών αναψυχής.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως «Πρεσβευτές Ασφάλειας» προβάλλοντας ευρύτερα το μήνυμα της εκστρατείας.

Παράλληλα, έχουν αναπτυχθεί ενημερωτικές πρωτοβουλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ειδικές δημοσιεύσεις σε θέματα ασφάλειας, χρήσιμες συμβουλές/tips για όλους τους ενδιαφερόμενους καθώς και εργαλεία κοινωνικών μέσων για θαλάσσιους φορείς.

Ορόσημα γεγονότα και εκδηλώσεις δημοσιεύονται μέσω Δελτίων Τύπου για την συστηματική προβολή των δραστηριοτήτων του προγράμματος και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σε Ελλάδα και Κύπρο.