Ημερίδα «Ασφάλεια στη Θάλασσα»

Η Ημερίδα, διάρκειας 3-4 ωρών, απευθύνεται σε επαγγελματίες της θάλασσας, ναυτικούς, αλιείς, ιστιοπλόους, πληρώματα σκαφών αναψυχής, εργαζόμενους στην ακτοπλοΐα και στον θαλάσσιο τουρισμό αλλά και σε όλους όσοι απολαμβάνουν την θάλασσα για την αναψυχή τους και τοπικούς φορείς. Η θεματολογία στοχεύει στην ενίσχυση του πνεύματος ναυτικής ασφάλειας κατά την εκτέλεση θαλάσσιων δραστηριοτήτων, μέσω της επίγνωσης των κινδύνων και της εμπέδωσης ασφαλών πρακτικών. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει ημερίδες σε παράκτιες πόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου. Συγκεκριμένα προβλέπονται 7 για την Ελλάδα και 3 για την Κύπρο.  

Οι πρώτες Ημερίδες πραγματοποιήθηκαν το Νοέμβριο 2019 στη Σαλαμίνα σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Βουρκαρίου και τη Λεμεσό σε συνεργασία με τη CYMEPA. Έκτοτε, λόγω της πανδημίας COVID-19, πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως, ως διαδικτυακό webinar, το περιεχόμενο του οποίου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής και η διαδικασία εγγραφής ανακοινώνονται στο website της HELMEPA και τη σελίδα Facebook HELMEPA Maritime.